Short content (telephone, email ...)

Gorilla’s zijn opmerkelijk goed aangepast aan de regenwouden die zij hun thuis noemen, en ze hebben verschillende strategieën ontwikkeld om met de frequente regenbuien om te gaan:

Dikke vacht: hun dichte bontjas fungeert als een natuurlijke regenjas, stoot water af en zorgt voor isolatie. De olie die door hun huid wordt geproduceerd, verbetert de waterbestendigheid nog verder en houdt ze warm, zelfs als ze nat zijn. Plekken waar het vacht…

Read more

Djéké Triangle forest, Republiek Congo, Januari 2024 – Kingo, een van ’s werelds meest iconische westelijke laaglandgorilla’s werd op 26 december 2023 dood aangetroffen. Kingo was in de internationale nieuwsmedia te zien en inspireerde drie decennia aan natuurbeschermers. Kingo’s leeftijd wordt geschat op 45 jaar. Aangenomen wordt dat de oorzaak van zijn overlijden leeftijdsgebonden complicaties zijn.

Kingo verwierf zijn internationale bekendheid nadat hij te zien was in reportages van de…

Read more

In 2023 heeft GRACE meer dan 8.050 passievruchten en 2213 boomtomaten geoogst van Christina’s boomgaard! Meer dan een verdubbeling ten opzichte van de oogst van vorig jaar! De 35 citroenboomzaailingen die in 2022 zijn geplant worden goed verzorgd en zullen over 3-4 jaar de eerste citroenen produceren. Er is geen uitval bij de citroenbomen!

Omdat de boomgaard biologisch en duurzaam is, kunnen de vruchten in hun geheel aan de gorilla’s…

Read more

Het Congobekken beslaat een oppervlakte van meer dan 4 miljoen km² en herbergt een aantal verschillende ecosystemen. Met gras begroeide savannes in het noorden en zuiden omsluiten een enorme strook tropisch bos in het hart van het Afrikaanse continent. Deze bossen strekken zich over een grote afstand uit, van de Oost-Afrikaanse Riftvallei in het oosten van de Democratische Republiek Congo tot de Atlantische kusten van Gabon en Kameroen. Maar…

Read more

Een internationaal onderzoek onder leiding van de Universiteit van Wenen en het Instituut voor Evolutionaire Biologie (IBE) in Barcelona, onlangs gepubliceerd in het tijdschrift Nature Ecology and Evolution, geeft ons nieuwe inzichten in de evolutionaire geschiedenis van gorilla’s en levert een waardevolle bijdrage om beter te begrijpen welke effecten uitwisseling van genetisch materiaal afkomstig van uitgestorven populaties kunnen hebben op de huidige populaties.

Om de demografische geschiedenis van de gorilla’s…

Read more

Onlangs vastgelegde beelden via cameravallen in het Tayna-natuurreservaat in de Democratische Republiek Congo (DRC) hebben twee moeder-kindparen van de ernstig bedreigde Grauer gorilla’s vastgelegd. Deze beelden bevestigen de aanwezigheid van gezonde familiegroepen in Tayna, een belangrijk leefgebied voor de Grauer gorilla’s.

De Grauer gorilla (Gorilla beringei graueri), is een van ’s werelds meest bedreigde primaten, met niet meer dan 6.800 individuen. De Grauer gorilla wordt bedreigd door jacht, verlies van…

Read more

Bij de meeste soorten, van bavianen tot mensen tot paarden, die vroeg in hun leven met ernstige tegenslag te maken krijgen, is de kans groter dat ze later in hun leven ontberingen ervaren.

Toen onderzoekers van het Dian Fossey Gorilla Fund en de Universiteit van Michigan besloten om deze vraag bij gorilla’s te onderzoeken, wisten ze niet zeker wat ze zouden vinden. Eerdere studies van het Dian…

Read more

Mensapen draaien opzettelijk rondjes om zichzelf duizelig te maken, aldus onderzoekers aan de Universiteit van Warwick en Birmingham.

Het onderzoeksteam kwam een video tegen van een gorilla zilverrug die in een zwembad ronddraaide, en terwijl ze verder onderzoek deden op YouTube, kwamen ze veel meer video’s tegen van gorilla’s, chimpansees, bonobo’s en orang-oetans die allemaal ronddraaiend gedrag vertoonden.

Dr. Adriano Lameira, universitair hoofddocent psychologie aan de Universiteit van Warwick…

Read more

In 2022 hebben we van Stichting Wildlife een geweldige donatie van € 5.000 mogen ontvangen om te schenken aan een aantal van onze projecten. Stichting Wildlife zet zich in voor diverse natuurbeschermingsprojecten en organiseert allerlei activiteiten in diverse parken zoals Safaripark Beekse Bergen. Met de donatie ondersteunen we belangrijk onderzoek naar de westelijke laaglandgorilla en de aanpak van wildlife crime in Kameroen. Hoe? Dat lees je…

Read more

Hoe vier je echt, écht lekker eten? Voor gorilla’s is dat door te zingen! Soms zingen of neuriën gorilla’s namelijk als ze voedsel vinden waar ze echt van smullen. Deze kleine geluiden van verrukking en tevredenheid zijn extra speciaal omdat gorilla’s al een groot deel van hun dag eten.

Vorige maand keerden de gorilla’s bij GRACE terug naar een van de twee buitenverblijven, een oorspronkelijke boshabitat van bijna 10 hectare…

Read more
Page 1 of 13 1234510...Last page