De gorilla’s die Volcano National Park in Rwanda hun thuis noemen, hebben last van de droogte in het gebied. Als gevolg van klimaatveranderingen is het regenseizoen dit jaar een maand te laat, waardoor voedsel zoals de bamboescheuten, die de gorilla’s normaal goed kunnen vinden, niet of nauwelijks vindbaar zijn.

Niet alleen de gorilla’s in het gebied hebben last van de droogte, ook de mensen die in de directe omgeving van het park wonen krijgen te maken met diverse problemen. Gebrek aan schoon water bijvoorbeeld, maar ook hun oogsten die dreigen te mislukken. En wanneer er schaarste is in voedsel en watervoorraad dan wordt deze gezocht in het Volcano National Park, waar de gorilla’s wonen. Bij de zoektocht wordt er regelmatig een valstrik (snare) geplaatst om dieren als antilopen te vangen. Een bedreiging voor de gorilla’s in het park, want het komt regelmatig voor dat ze vast komen en verwondingen oplopen.

De Gorillas Doctors zetten zich in om de dieren die in de val zijn gelopen medische hulp te bieden in de nationaal parken in Oeganda, Democratische republiek Congo en Rwanda. Wil je meer weten over de Gorilla Doctors en ze via ons steunen? Klik dan hier.

Bron: CBS
Geschreven door Mady Vink

Written by Gorilla Stichting Nederland