Kighoma

Betekenis naam Drums
Bijnaam “De leider”
Geslacht Mannelijk
Geboren 2009
Gered in 2010

In 2010 is Kighoma naar GRACE overgebracht. De kleine gorillawees werd vastgehouden in de stad Buniatenge in het oosten van de Democratische Republiek Congo. Kighoma was in handen van een rebellengroep, iets wat wel vaker voorkomt. Wilde dieren worden dan als mascotte gebruikt door de rebellen. Kighoma is uiteindelijk gered door een man met de naam Kighoma, dus het is ook gelijk duidelijk waar deze gorilla zijn naam aan te danken heeft!

Na zijn redding heeft Kighoma nog een aantal jaar in een verblijf in Goma geleefd, samen met drie andere gorilla’s: Mapendo, Amani en Ndjingala. Nadat GRACE, een opvangcentrum speciaal gebouwd voor Grauer gorilla’s, in 2010 werd opgericht zijn alle vier de gorillaweesjes hier naartoe gebracht. Dit gebeurde met een heel speciaal transport; namelijk met een helikopter van de Verenigde Naties.

Kighoma maakt een grote verandering door. Sinds 2017 is hij de leider geworden van de gorillagroep bij GRACE. Het is prachtig om te zien hoe Kighoma zich ontwikkelt, niet alleen zijn uiterlijk verandert maar ook zijn gedrag. Daar vertellen we je als adoptieouder dan ook alles over in de updates als je Kighoma adopteert.

Kighoma doneerknop adoptiecadeauknop

 
 
Credit alle foto’s op deze pagina: © GRACE