Shamavu

Vernoemd naar Een ranger
Bijnaam “De speelkameraad”
Geslacht Mannelijk
Geboren 2011
Gered in 2011

Shamavu was in handen van stropers in het oosten van de Democratische Republiek Congo. De stropers waren op zoek naar een koper voor de gorillababy. Vraagprijs 40.000 Amerikaanse Dollar… Shamavu zat weken weggestopt in een rugzak tot eindelijk tijdens een undercover operatie hij werd ontdekt. In 2011 werd kleine Shamavu naar GRACE overgebracht.

Sinds zijn komst bij GRACE heeft Shamavu een hechte band met gorilla Pinga (ook adoptiegorilla) opgebouwd. Zij heeft zich opgeworpen als zijn surrogaatmoeder. De twee vormen een bijzonder duo. Pinga was tot 2017 de leider van de groep (heel bijzonder voor een vrouwelijke gorilla!) en Shamavu maakt maar al te graag gebruik van haar bescherming. Shamavu houdt van spelen en stoeien met de andere gorilla’s. Als dat naar zijn zin alleen wat te ruw wordt, of als een gorilla eten van hem afpakt, schreeuwt hij snel om Pinga die hem komt helpen. Zelfs als het Shamavu zijn eigen schuld is…

De meeste verzorgers vinden Shamavu de knapste gorilla bij GRACE. Dit komt door zijn dikke, zwarte vacht en prachtige ogen. Maar achter die schoonheid schuilt een echte clown! Zijn favoriete hobby’s zijn spelen, dollen en gek doen. Deze knapperd is altijd in een goed humeur en als hij weet dat er iemand kijkt, loopt hij gewoon een stukje op zijn twee benen. Gewoon omdat hij dat kan!

shamavu doneerknop adoptiecadeauknop

Credit alle foto’s op deze pagina: © GRACE